Blog

Geld besparen

De beste strategie om geld te besparen

Met de inflatie waar we de laatste tijd steeds meer van merken willen steeds meer mensen geld besparen. Logisch, want met hetzelfde geld kun je minder kopen en je salaris is niet veel meer omhoog gegaan. Overal valt altijd nog wel wat uit te halen om weer meer te besparen op je geld. Als je kijkt naar hoeveel je uitgeeft en waar je dit aan uitgeeft dan vind je altijd wel een manier om weer te besparen op je uitgaven en zo weer meer geld over te houden aan het einde van de maand. Daarom beginnen we ook meteen met de volgende tip.

1. Zet je inkomsten en uitgaven op een rijtje

Aan het einde van iedere maand is het handig om je inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Zo zie je precies wat er met je geld gebeurt door de maand heen. Als je dit niet doet heb je er namelijk totaal geen overzicht over en weet je niet hoe je dit eventueel slimmer aan kunt pakken.

Door je uitgaven naast elkaar te zetten, kun je precies zien waar je overbodige kosten hebt. Als je namelijk niet te veel op je geld let, dan zie je dat je door de maand heen te vaak geld uitgeeft aan dingen die helemaal niet nodig zijn. Al is dit een broodje in de kantine op school of naar de supermarkt gaan in de pauze op werk. Stel dat dit de constatering is die je maakt wanneer je jouw uitgaven naast elkaar zet, dan kun je er beter voor kiezen om je lunch thuis van tevoren te maken. Dit brengt ons in de beste strategie dan ook meteen bij het volgende punt.

2. Pak je boodschappen goed aan

Boodschappen is één van de eerste dingen waar je naar moet kijken als je op je geld wil besparen. Zorg bijvoorbeeld dat je wekelijkse boodschappen doet in plaats van dat je meerdere keren per week een deel haalt. Zo ga je namelijk ook vaker weg met meer producten uit de supermarkt en ben je toch weer duurder uit. Een boodschappenlijstje helpt hier ook bij. Je weet dan precies wat je wil halen voor de rest van de week en wat je nodig hebt. Op die manier voorkom je dat je in de supermarkt staat te denken wat je wil halen en dat je verschillende onnodige producten bij elkaar raapt waar je uiteindelijk waarschijnlijk niet zoveel aan hebt. Doe je dus wekelijkse boodschappen, dan kun je ook meteen je boodschappen voor de lunch doen en hoef je niet iedere pauze naar de supermarkt of een broodje te halen in de kantine.

3. Ga slim om met je abonnementen

Abonnementen moet je slim mee omgaan. Heb je bijvoorbeeld een sportabonnement, dan kan dat soms nog goedkoper. Wanneer je namelijk in een huishouden woont van meerdere mensen die in dezelfde sportschool sporten, dan kun je vaak korting krijgen. Maar ook als je student bent kun je hier vaak van profiteren met je sportabonnement of andere abonnementen. Kijk dus altijd goed naar de mogelijkheden voordat je een abonnement afsluit. Ook is het soms niet nodig om een nieuw abonnement voor iets af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je veel series op Videoland kijkt. Vaak kun je het account delen met vrienden of familie en bespaar je toch maandelijks weer het bedrag van het abonnement!

4. Houd je ogen open voor aanbiedingen

In eigenlijk iedere winkel zijn altijd wel aanbiedingen. Of dit nu wat korting is of een aanbieding als één plus één gratis. Dit is precies waar je naar op zoek moet zijn wanneer je geld wil besparen. Van de supermarkten heb je altijd een week van tevoren al een folder met alle aanbiedingen waar je de week erop van kunt profiteren. Zet de producten op een rijtje die je wil hebben en ga iedere supermarkt af voor de aanbiedingen. Wanneer je jouw wekelijkse boodschappen gaat doen. Maar ook voor andere producten als shampoo of gel bij de drogist bijvoorbeeld.

5. Koop producten op een site als marktplaats

Wanneer je gaat verhuizen of gewoon nieuwe spullen nodig hebt, dan hoeft het niet altijd nieuw te zijn. Gebruik hiervoor dus sites als marktplaats.nl of zelfs de marktplaats optie van bijvoorbeeld Facebook. Hier kun je namelijk genoeg goede producten vinden tegen een redelijke prijs waar jij nog veel plezier van kunt hebben. Je kan hier zelfs goede producten vinden die helemaal gratis zijn! Denk bijvoorbeeld aan banken en kasten die je nog goed kunt gebruiken in jouw huishouden.

6. Zet maandelijks een bedrag opzij

Maandelijks kun je een bedrag opzij zetten. Niet per se meteen om te sparen, maar ook om mee te investeren. Sparen heeft met de inflatie namelijk niet zoveel zin. Je geld wordt alleen maar minder waard. Tenzij je wil sparen voor bijvoorbeeld een vakantie. Dan is het natuurlijk een iets ander verhaal.

Wil je meer geld verdienen uiteindelijk, dan kun je het beste wat geld opzij zetten om te investeren. Dit geld hoef je natuurlijk niet meteen iedere maand ergens in te stoppen. Ook dit kun je kort opbouwen totdat je de investering kunt doen waar je voor gespaard hebt. Pak dit dus slim aan. In ons artikel over de beste strategie om geld te verdienen vertellen we je er alles over!

7. Koop je kleding slim in

Voor het kopen van kleding kun je dit op verschillende manieren het beste aanpakken, en hierbij hoeft het niet altijd tweedehands te zijn. De beste strategie om jouw nieuwe kleding bijvoorbeeld te kopen is buiten het seizoen om. Wanneer een seizoen namelijk voorbij is, gaat alles in de sale. Is het bijvoorbeeld net winter geweest en begint het alweer mooi weer te worden, dan krijgen alle winkels weer een lading van het nieuwe seizoen en willen ze van alle winterkleding af. Dit doen ze door alles in de sale te zetten. Met veel korting kun jij dan bijvoorbeeld jouw winterkleding kopen.

Wat je ook kunt doen is jouw kleding op een site of app als Vinted kopen. Hier vind je tweedehands kleding wat nog heel goed gebruikt kan worden. Als je hier goed tijd in stopt en wat verder zoekt, kun je nog genoeg kledingstukken tegenkomen die haast nieuw zijn. Sommige kledingstukken zijn zelfs helemaal niet gedragen en hebben er nog een prijskaartje aan zitten! In principe kun je hier dus ook gewoon nieuwe kleding kopen.

8. Ga slim om met benzine

Benzine is duur, zoals je waarschijnlijk al weet. Zorg dus dat je hier slim mee omgaat als je vaak met de auto op stap gaat. Ga dan ook op zoek naar een benzinepomp waar je jouw tank kan vullen voor een lagere prijs per liter. Dit kan op een hele tank soms zomaar rond de tien euro schelen.

Maar niet alleen op het tanken zelf kun je geld besparen. Ook tijdens het rijden kun je ervoor zorgen dat je minder benzine verbruikt, waardoor je langer doet met een hele tank. Zorg dat je niet onnodig gas geeft en schakel snel op naar een hogere versnelling. Rem ook niet onnodig veel maar kijk vooruit en laat je gas vroegtijdig los. Zo hoef je niet telkens weer op te trekken, waar je meer mee verbruikt.

Anderen lezen ook

Waarom een Shopify website laten maken een slimme keuze is voor uw bedrijf

In het digitale tijdperk van vandaag is e-commerce niet langer...

Versnellen van bedrijfsgroei: slimme strategieën voor vooruitgang

In het huidige digitale tijdperk is groeien als bedrijf zowel...

Een belangrijk onderdeel van de verpakking

De productidentificatie is een erg belangrijk onderdeel van de verpakking...

Ontgrendel het potentieel: Strategieën voor het verkopen van een domeinnaam

Het verkopen van een domeinnaam kan een lucratieve onderneming zijn,...

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.