Blog

Snel Van Een Verkoudheid Afkomen

De beste strategie om van een verkoudheid af te komen met de volgende 6 tips

Verkoudheden zijn heel erg vervelend. Je voelt je minder energiek, je kan niet goed door je neus ademen, je hebt constant waterige ogen, je hebt keelpijn en moet veel niezen. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Zeker als je bijvoorbeeld een feestje hebt waar je graag naartoe wilt of als er een andere belangrijke gebeurtenis is waar je graag met genoeg energie bij wilt zijn. Als je er alles aan wilt doen om weer beter te worden, dan wil je de beste strategie volgen. We geven je daarom 6 tips om zo snel mogelijk van je verkoudheid af te komen. Zo kun je toch nog zo energiek mogelijk naar dat feestje waar je je al lang op hebt verheugd!

1. Rust is het allerbelangrijkste!

Kans dat je dit vaker hebt gehoord is groot. Toch benoemen we dit als allereerste punt. Rust! Dit kun je op verschillende manieren interpreteren. Belangrijkste hierin is de nachtrust. Tijdens het slapen herstel je namelijk het beste en snelste. Je slaap wil je op dit moment dus zeker niet verpesten. Nu is juist het moment dat je je slaap het hardste nodig hebt en zelfs extra moet slapen als je snel van je verkoudheid af wilt. OVer het algemeen wordt dan ook 7 tot 9 uur slaap per nacht aanbevolen. Wanneer je verkouden bent kun je meer richting de 9 uur gaan om zo optimaal te herstellen. Bijslapen helpt dan ook niet. Het gaat om de hoeveelheid tijd dat je aan één stuk door aan het slapen bent.

Naast de nachtrust is het ook belangrijk dat je in het dagelijks leven wat rustiger aan doet met bijvoorbeeld alcohol en roken. Alcohol moet je lichaam ook weer filteren en verwerken. Allemaal energie die verloren gaat en in het herstel van je verkoudheid gestopt had kunnen worden. Roken is net als alcohol natuurlijk al niet goed voor je, maar het is nog slechter voor je neus als je verkouden bent. Hier komen we in een later punt op terug.

2. Frisse lucht

Vaak willen mensen het raam niet open hebben in de winter wanneer je ziek en verkouden bent, omdat het te koud is. Maar dit is juist goed! Droge en warme lucht irriteert je slijmvliezen, wat niet meehelpt aan het herstel van je verkoudheid. Hierdoor kan je verkoudheid zelfs erger worden en raak je alleen maar verder van huis, terwijl je juist zo snel mogelijk wil herstellen. Ventileer je huis dus regelmatig om van de vuile en droge lucht af te komen. Zelfs bepaalde kamerplanten kunnen hieraan bijdragen. Ze filteren de allergenen uit de lucht, waardoor je weer een schonere lucht in huis hebt!

3. Warm douchen

Warm douchen zorgt er ten eerst voor dat je lichaam ontspant. Hierdoor krijgt het de rust die het nodig heeft. Maar waar het vooral goed voor is, is je slijmvliezen. Door de stoom die er van de warme douchestraal afkomt, zullen je slijmvliezen ook ontspannen. Hierdoor gaat je neus weer open en kun je weer vrij ademen. Een beetje hetzelfde principe als met een handdoek over je hoofd boven een pan met kokend water hangen. Dan gaat je neus ook open door de stoom die je telkens inademt.

4. Drink gemberthee met citroen

Voor heel veel mensen is dit al een bekend geneesmiddel voor een verkoudheid. Het kan zomaar zo zijn dat je dit van je oma of opa hebt, want dit geneesmiddel is al eeuwen lang bekend. Gember werkt namelijk ontstekingsremmend. Daarbij bevat citroen heel veel vitamine C, wat weer een boost geeft aan je immuunsysteem. Trek je hier thee van, dan zal je lichaam de voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen sneller en beter opnemen.

5. Zorg dat je je neus goed behandeld

Wanneer je neus verstopt is kun je stomen door warm te douchen of je neus te stomen zoals hierboven in het derde punt uitgelegd is, maar je kunt ook neusspray gebruiken. Neusspray met xylometazoline is erg bekend. Dit werkt erg goed, omdat de werkende stof ervoor zorgt dat de zwelling van de slijmvliezen in je neus afneemt. Hierdoor kun je weer normaal door je neus ademen. Wel is het belangrijk dat je deze neusspray maximaal drie keer per dag en voor één week gebruikt. Anders zal je je slijmvliezen beschadigen en ben je ook weer verder van huis.

Roken is zoals we net al benoemd hebben niet de beste optie voor je verkoudheid en neus. Net als de warme en droge lucht zal de rook je slijmvliezen irriteren. Op die manier duurt het alleen maar langer voordat je van je verkoudheid af bent en kan het je verkoudheid zelfs erger maken! Roken is al niet goed voor je, dus je kan die sigaretten beter laten liggen!

6. Drink genoeg water

Je lichaam werkt voornamelijk op water. Dit is namelijk maar liefst 60 tot 65 procent. Om goed te kunnen functioneren en dus herstellen is het belangrijk dat de vochtbalans goed op peil gehouden wordt. Zeker wanneer je dus ziek of verkouden bent, wil je dat je lichaam goed functioneert. Dit vochtbalans helpt ook verder bij het optimale functioneren van je lymfestelsel. Dit zorgt er weer voor dat virussen en bacteriën goed worden afgevoerd. Lymfeklieren maken daarbij zelfs witte bloedcellen aan. Deze zorgen ervoor dat de bacteriën en virussen in je lichaam worden gedood. Een tekort aan vocht werkt dus sterk in je nadeel. Wil je de beste strategie om van je verkoudheid af te komen. Help je lichaam dan voornamelijk mee aan het eigen herstelproces!

Anderen lezen ook

Waarom een Shopify website laten maken een slimme keuze is voor uw bedrijf

In het digitale tijdperk van vandaag is e-commerce niet langer...

Versnellen van bedrijfsgroei: slimme strategieën voor vooruitgang

In het huidige digitale tijdperk is groeien als bedrijf zowel...

Een belangrijk onderdeel van de verpakking

De productidentificatie is een erg belangrijk onderdeel van de verpakking...

Ontgrendel het potentieel: Strategieën voor het verkopen van een domeinnaam

Het verkopen van een domeinnaam kan een lucratieve onderneming zijn,...

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.