Blog

Reis voorbereiden

6 tips voor de beste strategie om je vakantie voor te bereiden

Houd jij ervan om georganiseerd op vakantie te gaan en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Of is het nu al meerdere keren voorgekomen dat de voorbereiding op de vakantie niet soepel verliep en dit alleen maar stress opleverde? Zorg dan dat je hier meer structuur in brengt, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. Stress is namelijk helemaal geen fijn begin van je vakantie. Je hebt zo vaak meer tijd nodig om echt tot rust te komen en van je vakantie gebruik te maken. Zonde dus. Om deze reden hebben we 6 tips voor je op een rijtje gezet om wel goed gebruik te kunnen maken van je vakantie met een goede structuur voor jouw voorbereiding. We vertellen je alles over de beste strategie!

1. Bereid je reis goed voor

Allereerst is het misschien wel het allerbelangrijkste om je reis goed voor te bereiden. Hier komen namelijk veel dingen bij kijken. Ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig? Dan begint het bij het boeken van je vlucht. Zorg dat je genoeg bagage incheckt en deze niet te zwaar is wanneer je op het vliegveld aankomt. Zorg dat je jouw tas dan ook weegt door op een weegschaal te gaan staan. Eerst sta je zonder de tas op de weegschaal en daarna met. Verschil hiervan is het gewicht van jouw tas. Vaak mag dit niet meer dan 20 kilo zijn.

Daarnaast is het handig dat je tijdig incheckt en dit niet op het vliegveld pas laat doen. Op deze manier omzeil je de lange rij die er vaak voor de incheckbalie staat en kun je meteen doorlopen naar de douane. Dit kun je alleen doen als je handbagage hebt! Als je ook bagage hebt dat te groot en zwaar is, waardoor het ingecheckt moet worden, dan moet je wel in de rij gaan staan voor de incheckbalie.

Wil je met een verre reis niet teveel beïnvloed worden door de jetlag? Lees dan ons artikel over hoe je jouw jetlag uitspeelt!

Een autoreis goed voorbereiden

Verder kun je natuurlijk ook met de auto op vakantie. Ook dit moet je goed voorbereiden. Niemand wil bijvoorbeeld met autopech in een ander land staan. Je weet vaak niet precies wie je moet bellen en daarbij heb je de auto in principe nodig om verder te reizen of als vervoermiddel in de omgeving. Voordat je dus gaat reizen is het handig om de tijd te nemen en je auto volledig na te lopen. Zo weet je haast zeker dat er geen mankementen zijn en je auto klaar is om jou naar je bestemming te brengen. Natuurlijk kun je het nooit 100% zeker weten, want je kan bijvoorbeeld niet in de motor van je auto kijken.

Bereid de reis ook goed voor wat betreft voeding. Vaak zit je toch wel wat uren in de auto. Het is fijn om dan wat lekkere broodjes klaargemaakt te hebben en dat je genoeg te drinken in de auto hebt. Langs de snelweg is alles daarnaast erg duur.

Verder is het handig om voor een reis je telefoon goed opgeladen te hebben en als je een koptelefoon of oortjes hebt die op bluetooth werken, dit hier ook voor te doen. Je wil namelijk vaak wel een film kijken onderweg of spelletjes kunnen spelen. Of je nou met het vliegtuig of met de auto reist. Als je er echt zeker van wil zijn dat je niet met een lege accu komt te zitten, kun je bijvoorbeeld een powerbank meenemen. Waar en wanneer dan ook kun je jouw apparaten dan opladen!

2. Maak ruim van tevoren een inpaklijst

Natuurlijk bestaat de beste strategie ook uit een inpaklijstje. Want wat is nou een goede voorbereiding zonder een duidelijke lijst die je kunt afvinken. Hier kun je het beste al op tijd mee beginnen. Denk ongeveer twee weken van tevoren al na wat je mee wilt nemen op vakantie en schrijf zoveel mogelijk op. Door de dagen heen zullen er namelijk nog dingen te binnen schieten die je niet wil vergeten. Deze kun je dan toevoegen aan je lijstje. Begin vervolgens drie dagen voordat je op reis gaat al rustig met de dingen inpakken die je al kan inpakken. Zo zal dit ook geen stress opleveren, omdat je het eventueel te laat zou doen en iets kan vergeten. Daarbij kom je er zo achter dat je iets niet in huis hebt of dit bijna op is. Stel dat je belangrijke medicijnen mee moet nemen op vakantie, maar je komt erachter dat het bijna op is, dan heb je nog genoeg tijd om nieuwe te halen.

3. Let goed op alles wat je in het land van je bestemming nodig hebt

Een ander belangrijk punt voor je vakantie is beschikt over alle documenten en dergelijke die je nodig hebt voor het land van je bestemming. In sommige landen heb je namelijk bijvoorbeeld een visum nodig. Deze kun je niet altijd even snel aanvragen. Hier moet je dus op tijd mee zijn. Er bestaat wel zoiets als een spoedaanvraag, maar dat kost natuurlijk weer veel meer geld. Zonde, want dit kun je goed gebruiken om leuke dingen mee te doen op vakantie.

Daarnaast moet je voor sommige landen gevaccineerd worden tegen bepaalde ziektes. Denk bijvoorbeeld aan hepatitis A en B of rabiës/hondsdolheid. Deze inentingen kun je niet enkele dagen voordat je op vakantie gaat nemen. Met een vaccinatie krijg je namelijk een hele kleine hoeveelheid van het virus geïnjecteerd, waardoor je lichaam er bestand tegen wordt. Het is zo een kleine hoeveelheid, dat je lichaam er vaak weinig moeite mee heeft om een virus te bestrijden. Maar je moet je lichaam wel de tijd kunnen geven om hiervan te ‘herstellen’. Voor sommige vaccinaties moet je zelfs twee keer geïnjecteerd worden. Wees hier dus ook op tijd mee. Met dit soort virussen wil je namelijk niet te maken krijgen wanneer je op vakantie bent!

4. Zorg dat alle documenten en pasjes up-to-date zijn

Paspoorten, ID-bewijzen en pasjes als credit cards een je reguliere betaalpasjes zijn niet oneindig geldig. Soms komt de vervaldatum ervan net niet lekker uit met je vakantie. Hier wil je wel van op de hoogte zijn. Op vakantie gaan zonder geld of te weinig geld brengt ook alleen maar stress met zich mee. Daarbij wil je niet op het vliegveld staan wanneer je terug naar huis wil vliegen en je paspoort of ID-kaart is over datum. In zo een geval moet je namelijk een nieuw paspoort aanvragen door middel van een spoedaanvraag in een ander land. Allemaal moeilijkheden die voorkomen hadden kunnen worden.

5. Sluit eventueel een verzekering af

Wanneer je naar een ander land gaat kun je hiervoor speciaal een reisverzekering afsluiten. Dit kan een doorlopende reisverzekering zijn, maar ook een verzekering voor alleen de tijd dat je op reis bent. Een doorlopende reisverzekering is hierbij goedkoper. Je zit namelijk langer vast aan een verzekering, wat voor de verzekeraar betrouwbaarder is.

Wanneer er op vakantie iets met je spullen gebeurt, ben je dus verzekerd. Stel dat je telefoon in het water valt of je spullen gestolen worden, dan krijg je dit geld gewoon terug. Wanneer dit gebeurt ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten!

6. Wees op tijd om geld te besparen!

Hiermee komen we eigenlijk weer een beetje terug bij het eerste punt. Om rustig op vakantie te kunnen gaan, moet je je reis goed voorbereiden. Dit doe je dus al door je reis vroegtijdig te boeken. Wanneer je namelijk vroeg boekt, bespaar je soms bakken met geld. Vliegtickets kunnen namelijk honderden euro’s duurder zijn wanneer je te laat boekt.

Daarnaast is het het handig om op tijd te zijn op het vliegveld. Soms zijn de rijen gewoon enorm en duurt het toch wat langer voordat je langs de incheckbalie en en de douane bent. Als je je vlucht niet wil missen, is het handig als je ruim van tevoren op het vliegveld aanwezig bent.

Anderen lezen ook

Waarom een Shopify website laten maken een slimme keuze is voor uw bedrijf

In het digitale tijdperk van vandaag is e-commerce niet langer...

Versnellen van bedrijfsgroei: slimme strategieën voor vooruitgang

In het huidige digitale tijdperk is groeien als bedrijf zowel...

Een belangrijk onderdeel van de verpakking

De productidentificatie is een erg belangrijk onderdeel van de verpakking...

Ontgrendel het potentieel: Strategieën voor het verkopen van een domeinnaam

Het verkopen van een domeinnaam kan een lucratieve onderneming zijn,...

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.