Blog

De beste strategie

Online Strategie

Wanneer je online actief bent, of dat nou is via een website of sociale media, om activiteiten en resultaten meetbaar te maken is een online strategie onmisbaar. Vragen die hierbij horen zijn welke online doelgroepen voorrang moeten krijgen, welke werkzaamheden zijn nodig, welke gevolgen zijn hieraan verbonden, zowel financieel als organisatorisch en wat gaan de online strategie ons opleveren?

Hoe te beginnen

Begin met het afbakenen van je strategie. Is strategie intern gericht of extern en is je bedrijf nationaal actief of ook internationaal. Als je goed afbakent kan je bepalen waar je strategie betrekking op heeft en waarop niet. Dit biedt een goede houvast.

Wie benaderen

Als je je strategie hebt afgebakend kan de doelgroep worden opgedeeld in primaire en secundaire groepen. Degene die benaderd worden hoeven niet altijd de eindgebruiker te zijn of de koper, ook de beí:nvloeder kan een doelgroep zijn. Of bijvoorbeeld media of tussenhandelaren.

Veel gebruikte online doelen

Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden en vaak overlappen jouw doelstellingen die van je concurrenten in je branche. Naamsbekendheid is een doelstellingen voor de online strategie die je vaak hoort. Daarnaast is het werven van leads, de klantwaarde vergroten of een toename van de merkbinding een veelgehoorde online doelstelling.

Anderen lezen ook

De beste strategie om kip te bereiden

De beste strategie om kip te bereiden Kip is een...

De beste strategie om van een verkoudheid af te komen met de volgende 6 tips

De beste strategie om van een verkoudheid af te komen...

De beste strategie voor het maken van een planning. 5 tips!

De beste strategie voor het maken van een planning. 5...

6 tips voor de beste strategie om je vakantie voor te bereiden

6 tips voor de beste strategie om je vakantie voor...

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.